Το θαύμα των Χριστουγέννων βρίσκεται μέσα μας

της Τίνας Μιχαϊλίδου

Τα Χριστούγεννα για εμένα είναι μια γλυκόπικρη γιορτή. Αναπολώντας το παρελθόν θυμάμαι όταν ήμουν μικρούλα στο πατρικό της μαμάς μου πριν μετακομίσουμε στο νέο μας σπίτι κατέβαζε το χριστουγεννιάτικο δέντρο την ημέρα που γιόρταζαν οι Κατερίνες ώστε το σπίτι μας να είναι στολισμένο στη γιορτή του μπαμπά μου που τον λένε Αντρέα.

Σχολούσα από το σχολείο,διάβαζα και αρχίζαμε να στολίζουμε το σπίτι μας. Όμορφες & συγκινητικές στιγμές καθώς μαζευόμασταν με τους γονείς μου & γελούσαμε γύρω από το δέντρο.

Το σπίτι μύριζε γλυκά & φαγητά καθώς & η αδερφή της μαμάς μου στο κάτω σπίτι έφτιαχνε κουραμπιέδες, μελομακάρονα & ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.Τις ημέρες των γιορτών μαζευόμασταν σε φιλικά σπίτια,χορεύαμε ,γελούσαμε & ανοίγαμε τα δώρα μας.

Στιγμές συγκινητικές & χαρούμενες. Τα χρόνια περνούσαν ώσπου πριν 9 χρόνια ο μπαμπάς μου αρρώστησε, αλλά δεν το βάλαμε κάτω.

Τα Χριστούγεννα ήταν λίγο διαφορετικά πλέον για εμάς καθώς λόγω διαβήτη έπρεπε να προσέχουμε τι θα έχουμε στο γιορτινό μας τραπέζι. Όμως δε το βάλαμε κάτω.

Τα τελευταία 4 χρόνια τα πράγματα έχουν χειροτερέψει λόγω των σοβαρών ασθενειών που έχει ο μπαμπάς μου.

Αρρώστησε τα Χριστούγεννα, οπότε πλέον τα Χριστούγεννα έχουν μια πικρή ανάμνηση μέσα μου. Περάσαμε χειρότερες καραντίνες από αυτές που ζούμε τώρα.

Για 2 ή 3 χρόνια όλες τις γιορτές τις περνούσαμε μέσα στα νοσοκομεία, γυρνούσαμε με τη μαμά μου κουρασμένες & δεν μπορούσαμε από την στεναχώρια να αλλάξουμε τον χρόνο όπως κάναμε παλιά.

Πέρσι & φέτος περνάμε τις γιορτές σπίτι μας και προσπαθούμε να μπούμε ξανά στους ρυθμούς μας.

Μπορεί να μην έχουμε κέφια όμως το σπίτι το στολίζουμε όπως & τότε.

Αν & θαύμα δεν έχει γίνει ώστε ο μπαμπάς μου να γίνει καλά, ένα από τα ωραιότερα θαύματα των Χριστουγέννων ήταν που πέρσι έκανα γιορτές στο νοσοκομείο που έκανα την πρακτική μου.

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να δίνεις & να παίρνεις αγάπη από τους ασθενείς σου.

Τους έκανα χαμογελάνε αληθινά & εκείνοι μου το ανταπέδιδαν γιατρεύοντάς μου τις δικές μου πληγές.

Το θαύμα των Χριστουγέννων βρίσκεται μέσα μας, διότι όταν δίνουμε αγάπη κάποια στιγμή θα πάρουμε αγάπη & αυτό είναι το μεγαλύτερο θαύμα για εμένα.

Φέτος περάστε τις γιορτές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα & ζήστε μοναδικές στιγμές μαζί τους.

Save Christmas & μη ξεχνάτε πως πρέπει να χαμογελάτε αληθινά,ακόμα & στις πιο δύσκολες στιγμές σας, διότι σας αξίζει & γιατί σας πάει!!!

Η Τίνα Α.Μιχαηλίδου είναι Relationship Blogger & συγγραφέας του βιβλίου "Και Μη Χειρότερα!" Εκδόσεις 24 Γράμματα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο